Afmetingen-Kleinhaus

In België zijn er geen specifieke wettelijke afmetingen voor tiny houses op wielen. Tiny houses op wielen worden beschouwd als mobiele woningen en vallen daarom onder de wettelijke bepalingen voor caravans en kampeerwagens. De afmetingen van caravans en kampeerwagens zijn geregeld in de wetgeving op het gebied van de verkeersveiligheid. Volgens de wetgeving moeten caravans en kampeerwagens aan bepaalde eisen voldoen met betrekking tot afmetingen, gewicht, stabiliteit en zichtbaarheid, om de verkeersveiligheid te garanderen.

De afmetingen van caravans en kampeerwagens worden geregeld in de Europese norm EN 1645-1. Volgens deze norm mogen caravans en kampeerwagens een maximumbreedte van 2,55 meter en een maximumhoogte van 4 meter, inclusief eventuele verhogingen zoals dakluiken hebben. Dit geldt echter alleen voor caravans en kampeerwagens die bestemd zijn voor gebruik op de openbare weg. Als een tiny house op wielen alleen op privéterrein wordt gebruikt, zijn deze bepalingen niet van toepassing en kunnen andere afmetingen gelden.

Ik raad aan om contact op te nemen met de gemeente waarin je het tiny house op wielen wilt gebruiken, om te vragen naar de specifieke regels en bepalingen die gelden voor het gebruik van mobiele woningen op privéterrein. De gemeente kan je ook informaten over eventuele vergunningen of toestemmingen die nodig zijn om een tiny house op wielen te mogen gebruiken.

Hinterlassen Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *